Posted on

We willen allemaal op de meest duurzame manier leven, met een knipoog naar het milieu, maar vandaag is het gemakkelijker uitgesproken dan gedaan. Nieuwe technologieën die het milieu respecteren, groeien als paddestoelen. Voor u, als consument, is het de boom die het bos verbergt. Natuurlijk helpt gas en stroom vergelijken al enorm om de beste en voordeligste groene aanbieder te vinden. Een laag tarief vinden wordt op die manier wel enorm eenvoudig. Ook beginnen steeds meer mensen met een inboedelverzekering afsluiten omdat je hier duurzaam mee kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Wat is het nachttarief? Je kunt op internet zoeken naar een antwoord, je zult veel artikelen vinden die echter erg tegenstrijdig zijn. U zult geen duidelijke uitleg vinden. Maar maak je geen zorgen, je zoekopdracht is voorbij. Om de oorsprong van het nachttarief te begrijpen, reizen we enkele decennia terug in de tijd, meer bepaald in 1960, toen het netwerk nog geen energieverbruikende apparaten zoals wasmachines voorzag. Overdag was het netwerk overbelast, terwijl we ‘s nachts en in het weekend veel minder energie verbruikten. Tegenwoordig is het netwerk voldoende uitgerust om deze pieken het hoofd te bieden. Toch is het nachttarief nooit verwijderd.

Kleine Wasbeurten, Grote Wasbeurten En Nachtelijke Wasbeurten

Het nachttarief is van toepassing op uw elektriciteitsverbruik. Op basis van een meter van twee uur wordt het dag- en nachtverbruik in rekening gebracht. Gedurende de dag wordt uw verbruik geregistreerd tijdens piekuren, dus u betaalt het dagtarief. Tijdens de nacht wordt uw verbruik geregistreerd tijdens de daluren, zodat u het nachttarief ontvangt. Elektriciteit is duidelijk goedkoper tijdens de daluren.

Nachttarief:

  • Van tien uur ‘s avonds tot zeven uur’ s morgens.
  • Van vrijdagavond om tien uur tot maandagochtend om zeven uur.
  • Deze gegevens kunnen variëren, afhankelijk van uw gemeente en uw netwerkbeheerder:

Is Het Nachttarief Financieel Interessant Voor Mij?

Het is belangrijk om te weten dat het nachttarief niet voor iedereen voordelig is. Er is een gemakkelijke manier om te testen welke prijs voor u geschikt is. Neem pen en papier bij de hand en noteer uw indexen gedurende twee weken, om zeven uur ‘s ochtends en tien uur’ s avonds. Geef uw verbruik ‘s nachts en in het weekend aan en doe hetzelfde voor uw dagelijkse consumptie.

  • Als uw verbruik ‘s nachts en in het weekend hoger is dan 50% van het totaal, is het daarom interessant om over te schakelen naar nachttarief.
  • Als uw verbruik ‘s nachts en in het weekend hoger is dan 30% van het totaal en uw huis al is uitgerust met een meter van twee uur, blijft dit voordelig voor u.
  • Als uw antwoord “nee” is op de bovenstaande situaties, is de teller voor één uur het beste voor u.