Posted on

Om de best mogelijke leaseovereenkomst te krijgen, helpt het om te weten hoe een autodealer geld verdient wanneer u een auto leaset. Zo kan een auto lease voor 150 euro per maand interessant lijken maar kan het uiteindelijke leasebedrag behoorlijk tegenvallen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn autodealers niet degenen die het voertuig daadwerkelijk verhuren. Leasing is gewoon een andere manier van financieren , dus je gaat eigenlijk leasen via een bank of leasemaatschappij.

  • Dit betekent niet dat een dealer geen geld zal verdienen aan een leaseovereenkomst. In feite zijn de meeste dealers dol op leasing omdat ze hierdoor meer winst kunnen maken dan een traditionele auto.
  • Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het verwarrende karakter van autoleasing . Consumenten zijn niet gewend om terminologie te huren en er is veel verwarring. U hoort termen als geldfactoren , gekapitaliseerde kostenreductie , restkosten , acquisitiekosten en vraagt ​​u zich af wat dit allemaal betekent.
  • Leasing is vrij eenvoudig als je eenmaal weet hoe het werkt , maar voor niet-ingewijden is het een complex web dat je veel geld kan kosten.

In een leaseovereenkomst hebben consumenten de neiging zich te concentreren op de maandelijkse betaling in plaats van de prijs van de auto. Het is net zo belangrijk om tijdens de lease over de prijs te onderhandelen als wanneer u koopt, maar veel consumenten realiseren zich dit niet.

Wat er uiteindelijk gebeurt, is dat de dealer de aankoopprijs van de auto hoger verhoogt dan wanneer hij de auto zou kopen.

De Gekapitaliseerde Kosten Hebben Invloed Op De Maandelijkse Betalingen

In lease-termen wordt de aankoopprijs de gekapitaliseerde kost genoemd en dit heeft grote invloed op uw maandelijkse betalingen. Terwijl u zich richt op lage maandelijkse leasebetalingen, realiseert u zich niet dat de prijs van de auto te hoog was.

  • Een andere manier waarop dealers geld verdienen door te leasen, is door de rentevoet (die de geldfactor wordt genoemd) te verhogen . Geldfactoren worden gepresenteerd als breuken, zoals .00375, wat verwarrend kan zijn.
  • Ze lijken laag, maar je moet ze omzetten in een jaarlijks percentage om te zien of ze eerlijk zijn of niet. Om dit te doen, vermenigvuldigt u gewoon de geldfactor met 2.400.
  • Een .00375 geldfactor is gelijk aan 9% rente. Een dealer kan gemakkelijk een geldfactor markeren met een klein bedrag en hoewel het misschien laag lijkt, kan de dealer, wanneer u het in een percentage berekent, meer dan 3% rente op uw financiering verdienen. Dit kan oplopen tot een winst van meer dan $ 1500 voor de dealer.

Dealers Willen Niet Altijd De Beste Leasecontracten Leveren

Dealers zijn niet noodzakelijkerwijs op zoek naar uw beste interesse wanneer ze winkelen voor een leaseovereenkomst. Ze hebben meestal verschillende leasemaatschappijen en banken waarmee ze samenwerken om leasing aan te bieden, en ze zoeken naar deals die hen de hoogste rentevoet markeringen opleveren en in sommige gevallen ook markeringen op de acquisitiekosten .

Je Hebt Leaseovereenkomsten Die Je Volledige Lease Auto Kunnen Financieren

Ze zoeken ook naar lease-overeenkomsten waarmee ze het volledige MSRP van het voertuig of meer kunnen financieren. Op die manier kunnen ze items met een hoge marge toevoegen, zoals pin striping of andere nutteloze add-ons die de prijs van het voertuig (en dus het gefinancierde bedrag) verhogen. De meeste consumenten realiseren zich niet eens dat dingen zijn toegevoegd, omdat het slechts een paar dollar aan de leasebetaling kan toevoegen.