Posted on

Naast scooters, bromfietsen en scooters hebben E-Scooters en Segway ook een verzekering nodig. Iedereen die zonder verzekeringsteken door de straten rolt, kan worden vervolgd. Naast een boete wordt er ook nog eens een jaar gevangenisstraf bedreigd. Als u dan ook een ongeval veroorzaakt, moet u de gemaakte kosten, inclusief schadeclaims, uit eigen zak betalen. En in het ergste geval, kan dit in de miljoenen lopen, een scooterverzekering afsluiten kan dan een slim idee zijn.

Je hebt een verzekering nodig voor deze voertuigen:

  • Bromfietsen en bromfietsen
  • Scooter
  • Elektrische scooter
  • Segway
  • Pedelecs (elektrische fietsen met een motorsteun van meer dan 25 km/u)
  • Quads en trikes
  • Elektrische rolstoelen (bij een maximumsnelheid van meer dan 6 km/u)
  • Mini-auto’s (zogenaamde lichte auto’s met een topsnelheid van 45 km/u)

Voor snellere scooters sluit u een motorverzekering af voor uw motorfiets.

Scooters met een cilinderinhoud van 51 ccm tot 125 ccm zijn, net als de tragere modellen, vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. In tegenstelling tot bromfietsen of bromfietsen worden de iets snellere machines om de twee jaar onderworpen aan de hoofd- en uitlaatemissietests.

scooterverzekering

Kleine Motorfietsen Hebben Een Andere Scooterverzekering Nodig

Voor de kleine motorfietsen is een scooteraansprakelijkheid echter niet voldoende. Ze zijn goed verzekerd door de motorverzekering. Maar let op: Anders dan de bromfietsverzekering vervalt deze niet elk jaar voor motorfietsen; de verzekering blijft automatisch van kracht. Als u wilt veranderen, moet u tijdig opzeggen – met een opzegtermijn van een maand tot de zogenaamde belangrijkste vervaldatum. Op de verzekeringspolis van de motor staat precies vermeld wanneer dit moet gebeuren.

Het Afsluiten Van Een Scooterverzekering Hoeft Niet Moeilijk Te Zijn

Het afsluiten van een scooterverzekering is niet moeilijk. Het vinden van de juiste is echter niet zo eenvoudig. Inmiddels zijn er tal van aanbieders op de markt, die met gunstige rolverzekeringen rekruteren. De doorslaggevende factor is echter niet noodzakelijkerwijs de laagste prijs. Ook de prestatie moet juist zijn.

  • Wij adviseren een contract met een verhoogd verzekerd bedrag van 100 miljoen euro per schadegeval of 15 miljoen euro per gewonde. Zo bent u ook bij ernstige ongevallen voldoende verzekerd. Als de verzekeraar ook grove nalatigheid dekt of u een verbeterde no-claim bonus voor uw auto aanbiedt, is dit een goed aanvullend aanbod.