Posted on

Een lening is een forfaitair bedrag dat u leent met de verwachting deze in één keer of in de loop van de tijd terug te betalen, meestal met rente. Leningen zijn meestal een vast bedrag, zoals € 5.000 of € 15.000. Dat is anders bij een creditcard dat komt omdat je daar vaak een nog kleine bedrag leent. Ook is het zo geregeld dat  geld lenen met bkr tot een bepaald bedrag wordt vastgesteld. Je kunt niet zomaar een mega bedrag lenen als je een registratie hebt staan.

Het exacte bedrag van de lening en rentevoet is afhankelijk van uw inkomen, schuld, kredietgeschiedenis en een paar andere factoren. Er zijn veel verschillende soorten leningen die u kunt lenen. Als u uw lening opties kent, kunt u betere beslissingen nemen over het type lening dat u nodig hebt om uw doelen te bereiken.

Ga Je Voor Een Afgesloten Lening Of Open Lening?

Open-end leningen zijn leningen die u steeds opnieuw kunt lenen. Creditcards en kredietlijnen zijn de meest voorkomende soorten leningen met een open einde. Beide leningen hebben een kredietlimiet  die het maximale bedrag is dat u in één keer kunt lenen.

U kunt uw kredietlimiet geheel of gedeeltelijk gebruiken, afhankelijk van uw behoeften. Elke keer dat u een aankoop doet, neemt uw beschikbare tegoed af. Terwijl u betalingen uitvoert, neemt uw beschikbare bedrag toe, zodat u steeds hetzelfde tegoed kunt gebruiken zolang u zich aan de voorwaarden houdt.

Gesloten leningen zijn eenmalige leningen die niet meer kunnen worden geleend nadat ze zijn terugbetaald. Terwijl u betalingen doet voor gesloten leningen, daalt het saldo van de lening. U hebt echter geen beschikbaar krediet dat u kunt gebruiken voor leningen met een gesloten einde.

Als u meer geld wilt lenen, moet u in plaats daarvan een nieuwe lening aanvragen en het goedkeuringsproces opnieuw doorlopen. Veel voorkomende soorten gesloten leningen zijn hypothecaire leningen, autoleningen en studieleningen.

Neem Je Lening Met Onderpand Ja Of Nee?

Beveiligde leningen zijn leningen die afhankelijk zijn van een actief als onderpand voor de lening. In geval van wanbetaling van de lening, kan de geldschieter bezit nemen van het actief en het gebruiken om de lening te dekken. De rentetarieven voor gedekte leningen kunnen lager zijn dan die voor ongedekte leningen.

Het actief moet mogelijk worden beoordeeld om de waarde te bevestigen voordat u een beveiligde lening kunt lenen. De kredietgever mag u alleen toestaan ​​om te lenen tot de waarde van het actief. Een titel lening is een voorbeeld van een gewaarborgde lening.

Ongedekte leningen vereisen geen activa voor onderpand. Deze leningen zijn mogelijk moeilijker te krijgen en hebben een hogere rente . Ongedekte leningen zijn uitsluitend afhankelijk van uw kredietgeschiedenis en uw inkomsten om in aanmerking te komen voor de lening.

Als u in gebreke blijft met een ongedekte lening, moet de kredietgever de incassomogelijkheden, waaronder incassobureaus, en een rechtszaak om de lening terug te vorderen, opgebruiken.

De Lening Voor Het Huis, De Hypotheek

Als het gaat om hypothecaire leningen, wordt vaak de term ‘conventionele lening’ gebruikt. Conventionele leningen zijn leningen die niet zijn verzekerd door een overheidsinstantie zoals de Federal Housing Administration (FHA), Rural Housing Service (RHS) of de Veterans Administration (VA).

Conventionele leningen kunnen conform zijn, wat betekent dat ze de richtlijnen volgen die zijn opgesteld door Fannie Mae en Freddie Mac . Niet-conforme leningen voldoen niet aan de kwalificaties van Fannie en Freddie.