Posted on

Je smartphone is bedekt met ziektekiemen. Deze producten kunnen u helpen het apparaat schoon te maken zonder uw apparaat te beschadigen.

“Mobiele telefoons zijn een van de smerigste dingen die we dagelijks tegenkomen,” Charles Gerba, PhD, een microbioloog en hoogleraar aan de Universiteit van Arizona, die vaak door zijn bijnaam, Dr. Germ wordt aangeduid. Bewijs nodig? In 2017 bestudeerden onderzoekers van zijn universiteit bacteriën op de mobiele telefoons van middelbare scholieren en ontdekten dat hun apparaten 10 keer meer bacteriën droegen dan de meeste toiletbrillen. Yikes.

“Zeer zelden maken mensen hun telefoon schoon, [dus] blijven bacteriën en bacteriën zich ophopen en zich ophopen, waaronder E. coli , influenza en MRSA , om er maar een paar te noemen,” legt Gerba uit. Dit is grof, maar het is nog grofer als je bedenkt hoeveel tijd je besteedt aan tikken, vegen en je wang tegen dat ding duwen – volgens een 2015-enquête door Deloitte , controleert de gemiddelde Amerikaan haar telefoon een verbazingwekkende 47 keer per dag.

Leestip: wat is de beste smartphone? Kom alles te weten van A-Z!

Telefoons zijn goed in ziektekiemen verplaatsen

Maar het echte probleem is niet alleen dat telefoons super kiem zijn; het is dat ze de ideale voertuigen zijn om bacteriën onder andere mensen te verspreiden.

“Veel telefoons hebben aanraakschermen en ziektekiemen verspreiden zich gemakkelijk van je telefoon naar je handen en gezicht, waardoor de kans op infecties toeneemt,” zegt Gerba. “We hebben voortdurend contact met hen en ze brengen veel tijd door in de buurt van ons gezicht en mond.”

Het is maar goed dat het eenvoudiger is dan je denkt om snel je apparaat onderweg te desinfecteren. Gerba beveelt aan om je smartphone minstens één keer per dag schoon te maken, of vaker als je hem aan je vrienden hebt doorgegeven. Het is ook essentieel om goede algemene hygiëne gewoonten te oefenen, zoals  uw telefoon niet naar de badkamer brengen  (serieus, doe het niet) en regelmatig handen wassen.

Gebruik microvezeldoeken om schoon te maken

Een van de gemakkelijkste manieren om je telefoon regelmatig schoon te maken – vooral nadat iemand anders je scherm heeft aangeraakt – is om een ​​stapel microvezeldoeken in je tas te houden om ze snel weg te vegen. (Nee, de hoek van je shirt volstaat niet, zegt Gerba.) Deze microvezeldoeken worden geleverd in een verpakking van zes, zodat je back-ups op je bureau en naast de tafel kunt bewaren.

Water gemixt met ontsmettingsalcohol

Microvezeldoeken helpen, maar voor een serieuze diepe reiniging raadt Gerba aan om een ​​thuisoplossing van 60% water en 40% ontsmettingsalcohol te proberen. Om te gebruiken, “bevochtig de hoek van een zachte, pluisvrije microvezeldoek of wattenstaafje of vierkant met de mix”, zegt hij. Belangrijk: Niet van toepassing of spuit de mix rechtstreeks op uw telefoon, die schade kunnen veroorzaken. “Veeg telefoons voorzichtig af om ongewenste bacteriën te doden en gebruik een droge hoek van de doek om overtollige vloeistof op je telefoon te verwijderen,” zegt hij.

Desinfecterende vochtige doekjes werken ook goed

Als je liever niet je eigen oplossing mengt, kun je verpakte Lysol of Clorox desinfecterende doekjes proberen, zegt Gerba. Wees voorzichtig met het gebruik ervan op uw apparaat, omdat deze kleding vaak verzadigd is met vloeistof; ze kunnen bijvoorbeeld een betere keuze zijn voor gebruik op uw mobiele telefoonhoesje.